Werving en Selectie
& Onboarding

Op zoek naar een specialist, gemotiveerde manager of een nieuw lid voor het directieteam?
Bij DeMannenVan58 helpen we u met het vinden van de perfecte kandidaten, en bieden we ook ondersteuning bij een soepele onboarding.
Zo zorgen we ervoor dat nieuwe medewerkers zich snel thuis voelen in jouw team!

Wij bemiddelen voor ieder bedrijfstype binnen de profit-, non-profit- en publieke sector. Van multinationals, familiebedrijven en private equity tot mkb en start- en scale-ups.

Wij brengen je in contact met topkandidaten uit ons grote netwerk dat al meer dan 30 jaar bestaat en zich nog elke dag uitbreidt. Zo bouwen we mee aan een duurzaam personeelsbestand en dragen we bij aan de kwaliteit van je team. Bij ons kun je terecht voor al je wervingsvraagstukken.

Het doel: transparantie, kwaliteit en duurzame relaties met jou als opdrachtgever.

"Mensen zijn de basis van een organisatie. Hun vakmanschap en betrokkenheid maken het verschil. Formuleer en implementeer een duidelijke visie c.q. doelstelling en geef medewerkers autonomie om dit om te zetten in tastbare resultaten."

Expertise

DeMannenVan58 is een adviesbureau voor Werving & Selectie en Onboarding. Wij richten ons op functies voor functies vanaf 65.000 euro bruto per jaar. We dragen er zorg voor dat de nieuwe medewerker en de organisatie ‘het beste uit zichzelf halen’.We gaan in onze aanpak verder dan een traditioneel Werving & Selectiebureau.

De kern van onze dienstverlening bestaat uit;

  • Het analyseren van de vacante positie en deze vertalen naar een win-win voor de toekomstige medewerker en de organisatie.

  • Het echt weten waarin de nieuwe medewerker het verschil moet en kan maken.

  • Het searchen en bekendmaken van de vacature zonder gebruik te maken van een bestand van kandidaten.

  • Zorgdragen dat zowel de organisatie als de kandidaat de juiste beslissing nemen.

  • Het vertalen van alle observaties in een onboardings- en ontwikkelingsplan.

  • Het begeleiden van de organisatie en de kandidaat gedurende minimaal een half jaar.

Diensten

Onze aanpak

Die ene sterspeler vinden die jouw team naar het volgende niveau tilt, kan lastiger zijn dan je verwacht. Wat drijft sollicitanten? Hoe bereik je die specifieke doelgroep? Wat zijn aandachtspunten bij de selectie en hoe interpreteer je een cv?

Geschikte kandidaten vinden is maatwerk en vereist een persoonlijke aanpak. Onze consultants werken transparant, resultaatgericht en efficiënt met je samen. Wij verdiepen ons uitvoerig in jouw bedrijfscultuur en denken mee over een realistisch functieprofiel.

Vervolgens bereiken we met onze excellence sourcing-technieken, modernste data-driven search-instrumenten en gerichte mediacampagnes snel de juiste kandidaten. Tijdens het proces schakel je met een vast aanspreekpunt dat alle werkzaamheden uit handen neemt.

Partners die wij al hebben geholpen

Proces

Stap 1 van 5
Strategische oriëntatie
Inventarisatie van ambities en strategische doelstellingen; verdieping in missie en visie van organisatie

Stap 2 van 5
Verdieping wervingsvraagstuk
Job intake: in kaart brengen bedrijfscultuur, in gesprek met cultuurdragers, haalbaarheidsanalyse en wervingsadvies op maat

Stap 3 van 5
Marktbenadering en werving
Met inzet search-instrumenten en integrale multimedia approach maximaal bereik actief, passief en latent potentieel, cv-check, telefonische screening

Stap 4 van 5
Selectie en introductie
Van long- naar shortlist, referentiecheck, assessment, competentiegerichte interviews, introductie van kandidaten conform AVG-richtlijnen, kandidaatverslag

Stap 5 van 5
Advies en bemiddeling
Review, begeleiding start kandidaat, eventueel onboarding met coachingprogramma en evaluatie

De belangrijkste stappen tijdens onze samenwerking
Meer weten hoe wij kunnen helpen?